En kaffe med Vogel

Gäst: Maria Farm. Hur normer och strukturer påverkar egentid, kreativitet och frihet.

April 13, 2022

Har du svårt att få tid för dig själv eller din egen kreativitet? Drabbas du av skuldkänslor om du ska göra någonting enbart för att det är kul och lustfyllt? Är du den ständiga projektledaren hemma? Som håller koll på presenter, middagsinbjudningar och barnens matsäck till utflykter? Då är det här avsnittet för dig!

 

Dagens gäst är Maria Farm, som även har kontot @feministpsykologen på Instagram. Maria är psykolog, psykoterapeut, föreläsare och författare. Hon är just nu aktuell med boken Han är så bra på att ta egentid och som ny expert i TV-serien Gift vid första ögonkastet. 

 

I dagens samtal utgår vi från boken och pratar om de strukturer och förväntningar som påverkar oss kvinnor när vi ska ta egentid eller ägna oss år vår egen kreativitet. Det kanske inte är en slump att många kvinnor tvivlar både på sin kompetens och rätten till ett eget rum och egen tid för skapande? Så hur kan vi genom en medvetenhet om både jämställdhet och feminism skapa konkret förändring? Så att vi får möjlighet att göra allt det vi drömmer om i livet. 

 

Maria Farm hemsida 

Maria Farm Instagram 

Anna Vogel hemsida 

En kaffe med Vogel Instagram 

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App